您好,欢迎来到爱玩科技网。
搜索
您的当前位置:首页【新部编版】2019-2020届高三英语下学期考前第一次模拟考试试题(含解析)新版

【新部编版】2019-2020届高三英语下学期考前第一次模拟考试试题(含解析)新版

来源:爱玩科技网
※精 品 试 卷※

届高三考前第一次模拟考试

英语试题

第I卷

第一部分听力(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10称钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. What is the probable relationship between the two speakers?

A. Husband and wife. B. Doctor and patient. C. Teacher and student. 2. What is the woman’s class like?

A. It is a mixed-grade class. B. The students dislike it. C. It is small-sized class. 3. What does the woman mean? A. The cafeteria is small.

B. Many people love this cafeteria. C. She isn’t willing to wait that long. 4. What can we learn from the conversation? A. The man worries a lot about his wok. B. The man will found an organization. C. The woman is going to hold a party. 5. What is the woman cooking?

A. French fries. B. Chicken. C. Pasta. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;所完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。 6. Why is the woman so worried? A. She’ll lose her job in the office. B. She’ll have less chance to perform. C. She’ll do more work in future.

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

7. What does the man think the government should do? A. Reconsider the decision.

B. Spend public money on more worthwhile things. C. Spend public money on arts. 听第7段材料,回到第8-9题。

8. How is the man likely to be feeling now?

A. Bored. B. Excited. C. Angry. 9. What will the woman do? A. To tell the kids to be quiet. B. To give out cookies to the kids. C. To ignore the kids.

听第8段材料,回答第10-12题。 10. Who is an expert on nuclear power?

A. The man. B. The woman. C. Dr. Smith. 11. Why does the man want to speak to Dr. Smith himself? A. He admires Dr. Smith a lot. B. To ask him a lot of questions. C. To know more about the museum. 12. What is the man’s number?

A. 2340621. B. 23042611. C. 23046211. 听第9段材料,回答第13-16题。 13. Who is the man probably be? A. A person who sells vegetables. B. A college teacher. C. A personnel manager.

14. How long did the woman work in the small supermarket?

A. Two months. B. Two years. C. Three years. 15. What do we know about the woman? A. She is going to work in a travel agency. B. She lives far away from where she will work. C. She is going to take a part-time job.

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

16. How will the woman usually go to work?

A. On foot. B. By bike. C. By car. 听第10段材料,回答第17-20题。

17. Which country does NOT have an A&D factory?

A. China. B. Korea. C. India. 18. What is the main advantage of A&D’s products? A. They are hard to repair. B. They are easy to service, C. They come in various styles.

19. How did A&D survive in the transition? A. It changed constantly.

B. It was born in the digital age. C. It had enough property.

20. What will A&D do to meet the challenges of the 21st century? A. Produce more low-cost products. B. Broaden its distribution. C. Build information systems.

第二部分 阅读理解(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

A

Amazon Best Sellers: Best Books

A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership-April 17, 2018 by James Comey

In his book, former FBI director James Comey shares his never-before-told experiences from some of the highest-risk situations of his career in the past two decades of American government, exploring what good, ethical(道德的) leadership looks like, and how it drives sound decisions. His journey provides an entry into the corridors of power, and a remarkable lesson in what makes an effective leader. Hardcover $17.99

12 Rules for Life: An Antidote to Chaos- January 23, 2018 by Jordan B_Peterson

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

What does everyone in the modern world need to know? Famous psychologist Jordan B. Peterson’s answer to this most difficult of questions uniquely combines the hard-won truths of ancient tradition with the great findings of most-advanced scientific research. Hardcover $15.57

How to Read a Book: The Classic Guide to Intelligent Reading Revised Edition by Mortimer J. Adler, Charles Van Doren

With half a million copies in print, How to Read a Book is the best and most successful guide to reading comprehension for the general reader, completely rewritten and updated with new material. Originally published in 1940, this book is a rare phenomenon, a living classic that introduces and clarifies the various levels of reading and how to achieve them-from elementary reading, through systematic skimming and inspectional reading, to speed reading. Paperback $10.31

Everybody, Always: Becoming Love in a World Full of Setbacks and Difficult People- April 17, 2018 by Bob Goff Paperback $10.19

What happens when we stop avoiding difficult people and simply love everyone? In his wildly entertaining and inspiring follow-up to the New York Times bestselling phenomenon Love Does, Bob Goff takes readers on a life-altering journey into the secret of living without fear, care, restriction, or worry.

1. If you want to become an effective leader, you can try ________. A. How to Read a Book B. Everybody, Always C. 12 Rules for Life D. A Higher Loyalty 2. What do we know about How to Read a Book? A. It is written by Mortimer J. Adler.

B. It is completely the same as the original one. C. It has been published since 1940. D. There are many other books similar to it. 3. We can learn from the passage that ________. A. All the four books are paperbacks B. Paperbacks are cheaper than hardbacks C. Jordan B. Peterson is the former FBI director

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

D. Bob Goff is a journalist of the New York Times 【答案】1. D 2. C 3. B

【解析】本文是一篇广告布告类阅读。本文主要介绍了亚马逊最畅销的4本书。

......

..............................

2. 细节理解题。由How to Read a Book: The Classic Guide to Intelligent Reading Revised Edition by Mortimer J. Adler, Charles Van Doren中的Originally published in 1940可知,How to Read a Book最初于1940年出版,选C。

3. 常识理解题。Paperback为平装本,hardback为精装本,按照常识可知,平装本比精装本价格要便宜,选B。

B

Life Is Beautiful is a 1997 Italian film directed by and starring Roberto Benigni. The film was a

critical and financial success, winning Benigni the Academy Award for Best Actor as well as the Academy Award for Best Original Dramatic Score and the Academy Award for Best Foreign Language Film.

In 1939 in the Kingdom of Italy, a bookstore keeper Guido, who is a Jew, falls in love with a local school teacher, Dora, who is to be engaged to a rich civil servant. Guido steals her from her engagement party on a horse. Soon they are married and have a son, Giosue.

In 1945, Guido and his son are forced onto a train and taken to a concentration camp. Despite being a non-Jew, Dora demands to be on the same train to join her family. In the camp, Guido hides their true situation from his son, telling him that the camp is a complicated game in which Giosue must perform the tasks Guido gives him, earning him points;the first team to reach 1,000 points will win a tank.

Guido uses this game to explain features of the concentration camp that would otherwise be scary for a young child. Despite being surrounded by the misery, sickness and death at the camp, Giosue does not question this fiction because of his father’s convincing performance and his own innocence. Guido keeps the story right until the end when, in the chaos(混乱)of shutting down the camp as the Americans approach, he tells his son to stay in a small box until everybody has left, this being the final competition before the tank is his. Guido tries to find Dora, but is caught and killed by a Nazi soldier. As he is

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

taken away to be shot, he maintains the fictions of the game by marching in a goose-step on purpose… 4. How many Academy Awards does the film win? A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

5. What kind of person is Dora?

A. Loving and responsible. B. Money-loving and foolish. C. Romantic and hot-headed. D. Brave and intelligent 6. What can we infer from the last paragraph? A. Guido lies to make their life more interesting. B. Giosue regards all that happens as a game. C. Nazi soldiers killed all the Jews in the camp. D. Giosue finally knows the truth.

7. This passage is most probably taken from a(n) ________. A. game brochure B. travel journal C. history book D. entertainment magazine 【答案】4. C 5. A 6. B 7. D

【解析】本文是一篇说明文。本文介绍了Life Is Beautiful这部电影获得的奖项和这部电影的主要内容和精彩片段。

4. 细节理解题。由第一段The film was a critical and financial success, winning Benigni the Academy Award for Best Actor as well as the Academy Award for Best Original Dramatic Score and the Academy Award for Best Foreign Language Film.可知,Life Is Beautiful这部电影一共获得了三项奥斯卡金像奖,包括最佳男主角、最佳电影原声带和最佳外语片奖,选C。

5. 推理判断题。由第三段Despite being a non-Jew, Dora demands to be on the same train to join her family.可知,虽然Dora不是犹太人,但是她决定和她的家人一起前往集中营,由此可知Dora非常痴情和负责任,选A。 6. 推理判断题。由最后一段可知,Guido用游戏来解释集中营的特点,而他的儿子Giosue相信父亲的解释,在Guido马上就要被一名纳粹士兵杀死,他仍然以一步一步的步子来维持游戏的虚构。由此推断出Giosue把发生的一切都当作一个游戏,选B。

7. 推理判断题。本文介绍了Life Is Beautiful这部电影获得的奖项和这部电影的主要内容和精彩片段,所以这篇文章最可能出自一本娱乐杂志,选D。

C

If you’re showering every day, you’re probably over doing it. In fact, showering too often can

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

actually hurt your body in the long run.

As Time’s public health column explains, daily showers are common due to social norms more than any proper health need. We connect being freshly showered with being attractive and pleasing, so we tend to showering often to feel better.

But what’s the ideal shower frequency? In terms of your health — not how you look or smell — probably once or twice a week, assistant professor of dermatology at George Washington University, Dr. C. Brandon Mitchell says. “Your body is naturally a well-oiled machine,” he says. “A daily shower isn’t necessary.”

Of course, your situation may vary. If you have a job like car maintenance or construction, you’ll obviously have a visible layer of dirt you’ll need to wash off every single day. Similarly, if you work out every day, you may not have any health risks by washing every day, but you’ll still be smelly. If you feel like you need to take daily showers for aesthetic(审美的) reasons, at least make most of them light showers. “I tell patients who shower daily not to soap their whole bodies,” Mitchell says. Hit your pits, butt and groin, which are the areas that produce strong smells. The rest of your body doesn’t need much soaping, he says.

Too much time spent under the hot water can dry out your skin, cause cracks(裂纹)that can lead to infections or germs getting into your skin, and take away the natural oils on your skin that help keep it healthy. So, even if you’re aiming to be your most presentable, be sure to keep it moderate to avoid hurting your skin in the long run.

8. According to the passage, why do most people shower daily? A. To meet health need. B. To wash off dirt. C. To add to attraction. D. To get relaxation.

9. Which of the following people might be advised to shower once or twice a week? A. Office staff. B. Car maintainer. C. Building workers. D. Gym-goers.

10. The underlined phrase “light showers” in Para. 4 refers to the showers in which ________. A. bright lights are equipped B. a little soaping is involved C. gentle skin touches are allowed D. less hot water is used 11. What is the best title for the text? A. Showering Daily Becomes a Custom B. Daily Shower Does No Good to You

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

C. Protect Your Skin When Showering D. You Probably Needn’t Shower Daily 【答案】8. C 9. A 10. B 11. D

【解析】本文是一篇说明文。本文主要讲了从长远来看,每天淋浴对身体健康有害。如果不是每天身上都会沾污垢或是每天都出很多汗的工作,普通人一周洗一两次澡足够了。

8. 细节理解题。由第二段We connect being freshly showered with being attractive and pleasing, so we tend to showering often to feel better.可知,我们认为刚淋浴之后会吸引人和讨人喜欢,所以大多数人每天淋浴是为了增加吸引力,故选C。

9. 推理判断题。由第四段If you have a job like car maintenance or construction, you’ll obviously have a visible layer of dirt you’ll need to wash off every single day. Similarly, if you work out every day, you may not have any health risks by washing every day, but you’ll still be smelly.可知,每天身上都会沾污垢或是每天都出很多汗的工作,才需要每天洗澡,B、C和D的工作都属于这个类型,A项“办公室职员”不是,故选A。

10. 词义猜测题。由第四段“I tell patients who shower daily not to soap their whole bodies,” Mitchell says. Hit your pits, butt and groin, which are the areas that produce strong smells. The rest of your body doesn’t need much soaping, he says.可知,“light showers”指的是只在一些部位涂肥皂,而全身不需要太多肥皂,故选B。

11. 主旨大意题。本文主要讲了从长远来看,每天淋浴对身体健康有害。如果不是每天身上都会沾污垢或是每天都出很多汗的工作,普通人一周洗一两次澡足够了。所以这篇文章最好的题目是D(你可能不需要每天淋浴)项。 【点睛】细节理解题的具体方法:

1. 略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。

2. 按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。

3. 将精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如小题1,题干询问为什么大多数人每天淋浴,答案定位在第二段We connect being freshly showered with being attractive and pleasing, so we tend to showering often to feel better.可知,我们认为刚淋浴之后会吸引人和讨人喜欢,所以大多数人每天淋浴是为了增加吸引力,故选C。

D

Mrs. Jones was my first patient when I started medical school—and I owe her a lot.

She was under my care for the first two years of my medical training, yet I knew very little about her, except that she was thin, perhaps in her mid 70s. It might seem rather negligent not to know the

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

basic facts of my patient, but I had a valid reason—Mrs. Jones was dead, and had been dead for about three years before I made a patient of her. Mrs. Jones was the dead body that I dissected(解剖)over the first two years of my medical training.

Of course, her name wasn’t really Mrs. Jones, but it seemed a little impolite to be conducting research into someone’s body without even knowing its name, so out of courtesy, I thought she should have one. “Me and Mrs. Jones, we’ve got a thing going on,” went the song coming out of the radio as I unzipped the bag of her on my first day — and so she was christened.

As the months passed, I soon forgot that Mrs. Jones had, in fact, once been alive. One day, though, she suddenly became very human again. I’d been dissecting Mrs. Jones a good 18 months before I got around to the uterus(子宫). After I’d removed it, the professor came up to me, “If you look at the opening carefully, you’ll see that the angle indicates that this woman has had several children, probably three.” I stared at it, and I suddenly felt very strange. This woman, who had given me something incredibly precious that I’d begun to take for granted, wasn’t a dead body. She was a person, a mother, in fact.

At my graduation, the same professor came over to congratulate me. I explained the story about Mrs. Jones to him, and recalled what he’d told me about her having children and how that had affected me all those years ago.

“Well,” he said, “at the beginning of your training you had a dead body and managed to turn it into a person. Now you’re a doctor, the trick is to have a person and not turn them into a dead body,” and he laughed, shook my hand and walked away. 12. Why didn’t the author know much about Mrs. Jones? A. Because he was irresponsible for his patients. B. Because he wasn’t allowed to ask for her privacy. C. Because he didn’t know her until she passed away. D. Because he was too careless while dissecting her. 13. How did Mrs. Jones get her name?

A. It was passed down from the seniors of my school. B. It came from a song being played when we first met. C. She was named after a well-known singer I liked best. D. It just occurred to me when I opened the bag of her. 14. What could be the author’s feeling for Mrs. Jones now? A. Grateful. B. Pitiless.

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

C. Hateful. D. Guilty.

15. What did the professor imply by his words in the last paragraph? A. Medical students are able to bring the dead back to life. B. Being a doctor has nothing to do with the medical training. C. Good doctors never fail to save their patients from dying. D. Medical staff ought to have respect for life and humanity. 【答案】12. C 13. B 14. A 15. D

【解析】本文是一篇记叙文。本文通过讲述作者和被解剖尸体琼斯夫人之间的故事,说明了医务人员应该尊敬生命和人道。

12. 推理判断题。由第二段It might seem rather negligent not to know the basic facts of my patient ,but I had a valid reason—Mrs. Jones was dead, and had been dead for about three years before I made a patient of her. Mrs. Jones was the dead body that I dissected(解剖)over the first two years of my medical training.可知,琼斯夫人是作者头两年进行医学训练解剖的尸体,所以作者并不了解琼斯夫人。选C。

13. 细节理解题。由第三段“Me and Mrs. Jones, we’ve got a thing going on,” went the song coming out of the radio as I unzipped the bag of her on my first day — and so she was christened.可知,当我们第一次见面的时候,收音机里正在播放一首歌《我和琼斯夫人》,她就这样被命名了,故选B。

14. 细节理解题。由第一段Mrs. Jones was my first patient when I started medical school—and I owe her a lot.可知,现在作者对琼斯夫人充满感激,选A。

15. 推理判断题。由最后一段中he said, “at the beginning of your training you had a dead body and managed to turn it into a person. Now you’re a doctor, the trick is to have a person and not turn them into a dead body,” and he laughed, shook my hand and walked away.可知,:“在你刚开始训练解剖尸体的时候,你要设法把尸体变成一个人。现在,你成为一名医生了,窍门就是不要把人变成尸体。”这名教授说得这些话暗含的意思是医务人员应该尊敬生命和人道,选D。 【点睛】

推理判断题的一些小技巧:

1.通过辨认细节的技巧,找到相关的事实或证据,对这些事实或证据进行分析和评价,在此基础上再作决定。切记:推断是以文章提供的事实为依据,而不是凭空想象,更不是读者自己的意愿。例如小题1由第二段It might seem rather negligent not to know the basic facts of my patient ,but I had a valid reason—Mrs. Jones was dead, and had been dead for about three years before I made a patient of her.可知,在琼斯夫人成为我的一个病人之前,她已经死了三年,所以在她去世之前,作者并不认识她,选C。 2.借助常识。在推理判断题中,我们平时积累的一些常识通常会派上用场。

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

3.务必要用排除法。排除法在此类题型中发挥着不可磨灭的作用。根据在文章中找到的事实依据和常识排除错误信息,再排除和文章中一词不差的信息(文章里的原句不会是推理判断出来的结果,但通过同义词或句型转换过的选项有可能是正确答案),最后再排除无关或偏离信息,正确答案就不言而喻了。 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Do you have a hobby? Something you look forward to spending your time with? Something you love to do? ____16____ Or making model airplanes. Sketching. Or making useful things out of waste material. It could be a musical instrument that you love playing. Or singing and dancing.

There are many things that a hobby can give you, apart from an enjoyable time. Sashay was a shy boy but through his interest in model airplanes he learned the value of sticking to a task until it was finished. His model airplane club brought him to get into touch with similar souls. ___17___

Having a hobby helps you relax and get away from the routines of school. ____18____ You really need this well deserved one, too! It gives you focus, self dependence, confidence and builds your personality. This is an opportunity to lose yourself in an enjoyable activity, away from the pressure of school, so at the end of it, you feel relaxed and yet, mentally charged.

Your hobby defines you. ___19___ And it also shows you what you are good at, and how far you can go, when you apply yourself.

So go ahead. ____20____ For a hobby is: Happiness: something which you look forward to doing. Opportunity: to nurture and develop your special and unique skills and celebrate them. Believe in yourself: makes you understand your strong advantages and improves your confidence. Best in you: brings out your best—for in each one of us there is a best that is only ours. YOU gives you a unique character, and makes you YOU! A. Develop a hobby. B. It gives you a break. C. It proves your ability. D. Hobbies show your character. E. It showcases your special skills. F. It could be collecting something.

G. He learned to make friends for the first time. 【答案】16. F 17. G 18. B 19. E

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

20. A

【解析】本文是一篇议论文。本文主要讲了发展一个业余爱好的诸多好处。

16. 根据下文Or making model airplanes. Sketching. Or making useful things out of waste material. It could be a musical instrument that you love playing. Or singing and dancing.中的or可推知,空格处应该也是例举具体的兴趣爱好,故选F(可能是收集一些东西。)

17. 根据上文Sashay was a shy boy及His model airplane club brought him to get into touch with similar souls.提到了航模俱乐部把他和有同样爱好的人联系到了一起,所以空格处会说他第一次学会了交朋友,选G。 18. 根据上文Having a hobby helps you relax and get away from the routines of school.这里提到了拥有一个爱好和习惯帮助你放松并且摆脱学校的日常生活,所以爱好可以让你休息一下,故选B。

19. 根据上文Your hobby defines you.(你的业余爱好塑造了你),联系下文And it also shows you what you are good at, and how far you can go, when you apply yourself.(当你运用自己的时候,它也表明了你擅长什么,你可以走多远,),also shows表示“也展示了……”,所以之前会说“它展示了……”,故中间一个空需要填的内容是“它展示了你的特殊技能”,故选E。

20. 根据上文So go ahead.说“着手进行吧”,所以下文会说发展一个兴趣爱好,选A。 第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)

第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Madison Williams, aged 13, was studying in her bedroom in Dublin, Ohio. Suddenly, her mother, Leigh Williams, rushed in saying ____21____, “A little boy fell into a septic tank(化粪池), and no one can ____22____ him.”

They ran to the neighbor’s yard, where they found the boy’s desperate mother and other people ____23____ a septic tank opening that was slightly wider than a ____24____. The boy, only 2, had slipped in.

Madison quickly ____25____ the situation. She was the only one who could ____26____ through the small hole. Without ____27____, she got on her stomach next to the opening, placed her ____28____ out in front of her, ____29____ told the adults, “Lower me in.”

Leigh and the others ____30____ her waist and legs. She moved her arms and shoulders from side to side until she got through the ____31____. Inside, the tank was dark, and the air was sick. She used her hands to ____32____ the boy in the dirty water, and jammed her left wrist ____33____ a hidden pole, injuring the muscles in her wrist and arm. Ignoring her ____34____, Madison continued. Minutes ticked

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

by before she ____35____ grasped his foot.

Then, ten minutes after Madison had ____36____ the tank, she and the boy were ____37____. But the boy wasn’t out of ____38____. He had been kept from oxygen long enough that he wasn’t ____39____. An adult gave him several hard hits on the back. It was only when Madison heard him cry that she knew he was ____40____. Madison’s action made her a hero.

21. A. impatiently B. bravely C. anxiously D. calmly 22. A. reach B. see C. recognize D. hear

23. A. covering B. repairing C. digging D. surrounding 24. A. bowl B. plate C. basketball D. tap 25. A. accepted B. surveyed C. remembered D. drew 26. A. fit B. break C. walk D. look

27. A. effort B. help C. doubt D. hesitation 28. A. arms B. feet C. clothes D. glasses 29. A. still B. even C. and D. so

30. A. lowered B. held C. pushed D. pressed 31. A. water B. opening C. passage D. gate 32. A. exam B. greet C. shake D. feel 33. A. against B. with C. on D. towards 34. A. life B. time C. injury D. direction 35. A. carefully B. finally C. again D. just 36. A. searched B. touched C. entered D. observed

37. A. lifted out B. stepped forward C. moved on D. came away 38. A. balance B. order C. control D. trouble 39. A. talking B. sleeping C. breathing D. smiling 40. A. sad B. OK C. hungry D. different

【答案】21. C 22. A 23. D 24. C 25. B 26. A 27. D 28. A 29. C 30. B 31. B 32. D 33. A 34. C 35. B 36. C 37. A 38. D 39. C 40. B

【解析】本文是一篇记叙文。一个两岁的小男孩掉进化粪池,女孩Madison发现开口小,只有她能下去,就毫不犹豫下去救人。Madison的行为让她成为一个英雄。

21. C考查副词。A. impatiently不耐心地;B. bravely勇敢地;C. anxiously焦虑地;D. calmly冷静地。根据下文A little boy fell into a septic tank(化粪池)可知,她妈妈在焦虑地说。答案为C。

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

22. A考查动词。A. reach到达;B. see看见;C. recognize认出;D. hear听见。没人能够得到他。答案为A。 23. D考查动词。A. covering覆盖;B. repairing修理;C. digging挖;D. surrounding围着。根据上文A little boy fell into a septic tank(化粪池),and no one can___2___him.”可推知,人们虽然下不去,但是应该围在化粪池周围。答案为D。

24. C考查名词。A. bowl碗;B. plate碟;C. basketball篮球;D. tap水龙头。根据下文The boy,only 2, had slipped in.可知,化粪池的口应该是比一个篮球稍微宽点。C项符合题意。

25. B考查动词。A. accepted接受;B. surveyed调查;C. remembered记得;D. drew牵引,描绘。根据下文She was the only one who could___6___ through the small hole.说明Madison迅速调查了一下当时的境况。答案为B。

26. A考查动词。A. fit适合;B. break打破;C. walk散步;D. look看。根据through the small hole.可知,此处指适合下去救小男孩的人只有她。选A。

27. D考查名词。A. effort努力;B. help帮助;C. doubt怀疑;D. hesitation犹豫不决。根据上文she was the only one和下文“Lower me in.”可知,她毫不犹豫地让大人把她顺下去。选D。

28. A考查名词。A. arms胳膊;B. feet脚;C. clothes衣服;D. glasses眼镜。她的肚子紧挨着洞口,并把她的手臂放在前面,告诉大人们,“把我放下去”。故选A。

29. C考查副词。A. still仍然;B. even甚至;C. and和;D. so所以。她的肚子紧挨着洞口,并把她的手臂放在前面,告诉大人们,“把我放下去”。此处是并列关系,答案为C。

30. B考查动词。A. lowered放低;B. held握住;C. pushed推动;D. pressed按压。Leigh和其他人抱着她的腰和腿。选B。

31. B考查名词。A. water水;B. opening开口;C. passage走廊;D. gate大门口。根据上文she got on her stomach next to the opening和下文Inside, the tank was dark, and the air was sick.可知,她通过了开口,进了化粪池。答案为B。

32. D考查动词。A. exam考试;B. greet问候;C. shake摇动;D. feel感觉。根据后半句the boy in the dirty water可知,她用手去感觉脏水里的男孩。故选D。

33. A考查介词。A. against反对,对着;B. with和---一起;C. on在---之上;D. towards朝着。她的左手腕被一个隐藏的杆子卡住了,手腕和胳膊上的肌肉都受到了损伤。说明用手在水里找男孩时左手腕against a hidden pole,故选A。

34. C考查名词。A. life生命;B. time时间;C. injury受伤处;D. direction方向。根据上文injuring the muscles in her wrist and arm.可知,Madison忽视她的受伤处,继续寻找。故选C。

35. B考查副词。A. carefully细心地;B. finally最后;C. again又,再;D. just仅仅,刚才。几分钟过去了,她终于抓住了他的脚。答案为B。

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

36. C考查动词。A. searched寻找;B. touched触摸;C. entered进入;D. observed观察。根据下文An adult gave him several hard hits on the back.可知,她进入化粪池十分钟后,她和男孩被拉了出来。选C。 37. A考查动词短语。A. lifted out提升,从---抬出来;B. stepped forward走出,向前进;C. moved on往前走,前进;D. camed away离开。她进入化粪池十分钟后,她和男孩被拉了出来。选A。

38. D考查固定搭配。A. balance平衡;B. order顺序;C. control控制;D. trouble麻烦。根据下文He had been kept from oxygen long enough that he wasn't ___19___An adult gave him several hard hits on the back.可知,男孩虽然被救了出来,但还没有摆脱麻烦。out of trouble摆脱困境,答案为D。

39. C考查动词。A. talking谈论;B. sleeping睡觉;C. breathing呼吸;D. smiling微笑。根据前半句He had been kept from oxygen long enough可知,由于长时间缺氧,结果他不能呼吸。故选C。

40. B考查形容词。A. sad难过的;B. OK好的;C. hungry饥饿的;D. different不同的。男孩缺氧,不能呼吸,一个大人击打他的后背,直到听见他的哭声,才说明他没事了。故选B。 【名师点睛】

在做完形填空题时,单独看一句话是找不到正确答案的,需要阅读下句或者若干句才能明白。所谓上下对照,即在上文和下文中找到与之相关的关键词,推出正确答案。因此,在做题时要边读边在大脑中储存上下文信息,捕捉关键词。本文第6小题,根据上文中的___3___a septic tank (化粪池) opening a few inches above the lawn.和through the small hole.可知此处指能适合下去救小男孩的人。此处关键词是“a few inches”和“small hole”,所以只有她“适合”下去。答案为A。 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单司或括号内单词的正确形式。

Parkour(跑酷)is a sport which trains people to deal with any physical obstacles in their path. It is not a competition but a physical training. A person joining in parkour is called traceur. Traceurs run along a path and use only their bodies to deal with the obstacles in the most efficient way. Parkour pays more attention to efficiency, ____41____(make) it different from the similar practice of free running. Parkour ____42____(common) includes running, jumping, climbing, rolling and other similar types of physical movements. Many teenagers think that parkour is quite ____43____ cool sport. They have great interest in it.

The ____44____(invent) of parkour can’t ____45____(give) to one person because many people have worked on it. A French officer developed the earlier form of parkour. The term “parkour” was first introduced by David Belle and Sebastiar Foucan in the early 1980s. ____46____ that time, they were two teenagers. This sport ____47____(become) more popular in the1990s when many films were made on it.

___48___ makes parkour different from other sports is its power to bring people together. It allows

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

traceurs to forget the ____49____(society) and other problems, and makes a large group work and grow together instead of competing with each other. People can benefit from parkour as it can make them stronger. Still, it also influences one’s thought process by improving self-confidence and critical-thinking skills. In this way, parkour allows one to deal with ____50____(difficulty) in daily life if he or she deals with them through parkour.

【答案】41. making 42. commonly

43. a 44. invention 45. be given 46. At 47. became 48. What 49. social 50. diticulties

【解析】本文介绍跑酷运动。

41. 句意:跑酷更注重效率,这使它不同于类似的自由跑步练习。此处是现在分词做自然的结果状语。可知答案为making。

42. 副词修饰动词,故答案为commonly。

43. 句意:很多青少年认为跑酷是一项很酷的运动。根据句意可知答案为a。

44. 句意:跑酷的发明不可能被给予一个人,因为很多人致力于它。根据句意可知此处用名词形式,故答案为invention。

45. 句意:跑酷的发明不可能被给予一个人,因为很多人致力于它。根据句意可知句子用含情态动词的被动语态,故答案为be given。

46. 固定结构:at that time在那时,故答案为At。

47. 根据in the 1990s可知句子用一般过去时态,故答案为became。

48. 句意:使跑酷不同于其他运动的是它能把人们聚到一起。根据句意可知此处是what引导的主语从句。 49. 句意:跑酷会让跑酷者忘记社会的和其他的烦恼。形容词修饰名词,故答案为social。 50. 句意:跑酷允许一个人处理日常生活中出现的困难的事。根据句意可知用名词复数,故答案为difficulties。

【名师点睛】

名词性从句可以称作为主语从句,主语从句就是用来做句子的主语的。主语从句通常由连词that和whether、连接代词或连接副词以及关系代词型what引导。

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

一、由that引导的主语从句。

1. That he is still alive is a wonder.他还活着,真是奇迹。 2.That we shall be late is certain.我们要晚了,这是确定无疑的。 二、关系代词型what引导的主语从句。 1. What we need is money.我们需要的是钱。

2. What make the river more beautiful are the lotus plants growing in the water. 为河水增色的是水里的荷花。

第四部分:写作(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分35分) 第一节短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)

51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Last Sunday, I accompanied two of my foreign friends, Tom or Mary, around Chengdu so that they could get a feeling of the amazed city. We began by touring Kuan Zhai Alley, that is known for its traditional Chinese architecture. I know the area very good so I acted as their tour guide. For lunch, I tried some Chengdu fried sauce noodles. Tom thought that they were in particularly delicious. Soon before lunch, we went to the Research Base of Giant Panda to pay a visit to the pandas. Both Mary and Tom fall in love with the lovely pandas. We finished off the day by going shopping, and they bought some paper cuts as souvenir. It was fantastic day and I hope they will come to Chengdu again.

【答案】1. or→and 2. amazed→amazing 3. that→which 4. good→well 5. I→we 6. 删除in

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

7. before→after 8. fall→fell

9. souvenir→souvenirs 10. fantastic前增加a

【解析】本文是一篇记叙文。本文主要讲了上周日,作者陪伴两个外国朋友Tom和Mary在成都游玩一天,度过了愉快的一天。

第一处:考查连词。句意:上周日,我陪伴我的两个外国朋友Tom和Mary在成都附近走走。表示并列关系,所以or改为and。

第二处:考查形容词。v-ed形式的形容词修饰人,而v-ing形式的形容词修饰物,这里修饰city,所以用v-ing形式,amazed改为amazing。

第四处:考查副词。句意:我非常了解这一地区,所以我担任他们的导游。修饰动词know,用副词,所以good改为well。

第五处:考查代词。句意:午饭时,我们吃了一些成都炒面。是三个人旅行,表示“我们”,所以I改为we。 第六处:考查副词。句意:Tom认为特别好吃。修饰形容词delicious,用副词,in在这里为多余,所以删除in。 第七处:考查连词。句意:午饭后不久,我们去了大熊猫研究基地,去观看大熊猫。表示“在……之后”,所以before改为after。

第八处:考查时态。作者在回忆往事,所以用一般过去时,fall改为fell。

第九处:考查名词单复数。句意:我们通过购物结束了这一天,并且他们买了一些剪纸作为纪念品。“一些剪纸”是复数意义,所以“纪念品”用复数,souvenir改为souvenirs。

第十处:考查冠词。句意:这是美好的一天,并且我希望他们再次来到成都。泛指“一个极好的日子”,且fantastic的首字母发音是辅音,所以fantastic day前增加a。 第二节:书面表达(百强校英语解析团队专供)(满分25分)

52. 假设你是某高中学生李华,你的美国笔友Tom邀请你下周去他们学校参加文化交流活动,并向外国朋友介绍中国书法。但你忙于准备高考,不得不谢绝。请根据下面要点用英语给Tom 写一封电子邮件,包括以下内容: 1.谢绝邀请及理由;

2. 推荐你的朋友王明参加活动,并说明原因。

注意:1. 词数在100左右,信的开头结尾已写好,不计入总数。

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

2. 可适当增加细节以使行文连贯。 Dear Tom,

I am Li Hua. I am more than pleased to receive your invitation to the cultural exchange program held in your school next week.

____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________________________________ ______________________________________________________________________

Yours, Li Hua

【答案】Dear Tom,

I am Li Hua, I am more than pleased to receive your invitation to the cultural exchange program held in your school next week. I really want to accept it and seize the opportunity to introduce the traditional Chinese calligraphy to foreign friends, but I am sorry to tell you that I can’t. As the College Entrance Examination is around the corner, I am occupied in preparing for it, which is of vital significance for me in future.

I strongly recommend my friend Wang Ming, an active boy, who is one of the most suitable friends to take my place next week. On the one hand, not only is he fluent in spoken English, but also he has an active personality which can contribute to the communication during the program. What’s more, he began to learn and practice Chinese calligraphy at an early age, so he has a good knowledge of the traditional Chinese calligraphy. I am convinced that he is the perfect one to make your program a success.

Sorry again for any inconvenience caused by my absence. Best wishes.

Yours, Li Hua

【解析】首先审题,这篇文章要求假设你是某高中学生李华,你的美国笔友Tom邀请你下周去他们学校参加文化交流活动,并向外国朋友介绍中国书法。但你忙于准备高考,不得不谢绝。请根据下面要点用英语给Tom 写一封电子邮件,包括以下内容:1. 谢绝邀请及理由;2. 推荐你的朋友王明参加活动,并说明原因。其次选用正确的人称和时态,用一般现在时,用第一人称来写。然后写出单个句子,使用正确的连词,连句成段。具体来说,写这篇文

※推 荐 下 载※

※精 品 试 卷※

章时,要注意文中给出的细节都要包括,不要遗漏。这篇文章对于考生的综合能力要求较高,要求考生有很强的谋篇布局的能力和组织要点的能力。需要注意紧扣文章主题,给出的要点都需要包括,缺一不可。写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系,不能出现文章脱节问题。尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意

使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次。

【亮点说明】本篇书面表达要点全面,结构紧凑,是一篇较好的范文。这篇短文使用了大量的复合句。例如:使用了定语从句As the College Entrance Examination is around the corner, I am occupied in preparing for it, which is of vital significance for me in future.和定语从句I strongly recommend my friend Wang Ming, an active boy, who is one of the most suitable friends to take my place next week.

※推 荐 下 载※

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- aiwanbo.com 版权所有 赣ICP备2024042808号-3

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务