您好,欢迎来到爱玩科技网。
搜索
您的当前位置:首页2021年高考英语02 (新课标全国卷)-解析版

2021年高考英语02 (新课标全国卷)-解析版

来源:爱玩科技网
2021年普通高等学校招生全国统一考试

英语预测模拟卷 (二)

(新课标全国卷I、卷II、卷III)

第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段I对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1.How was the weather last Saturday?

A. Rainy. B.Sunny. C.Cloudy. 2.What will the man probably do next? A.Return to the party. 3. What is the man doing?

A.Sending a text. B.Moving the furniture. 4.Where will the speakers meet this evening? A.Outside a bookstore.

B.In a cafe. C.In a concert hall.

C.Painting the walls.

B.Go home. C.Attend a meeting.

5.What are the speakers mainly talking about?

A.A film. B.A song. C.An actor.

第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。

6.Where does the conversation probably take place? A.In a hospital. B.At home. C.In a restaurant. 7.What did the man do today? A. He went to the dentist's. 听第7段材料,回答第8、9题。

试卷第 1 页 共 21 页

B.He had his eyes examined. C.He made medical appointments.

8.What did the woman think of the program last night? A.Boring. B.So-so. C.Satisfying. 9.What does the man like doing?

A. Watching TV. B.Playing sports. C.Going to the movies. 听第8段材料,回答第10至12题。

10. What is the man dissatisfied with about the airport?

A. The service. B. The parking lot. C.The location. 11.How does the man usually go to the airport?

A. By car. B. By subway. C.By bus. 12.What does the man say about the check-in?

A.It is fast. B.It is slow. C.It is uncomfortable. 听第9段材料,回答第13至16题。 13. What is the woman's problem?

A.She can't connect her computer to the system. B.She can't remember her computer password. C. She can't use the system properly. 14.What has the woman done?

A. She has talked with IT about her problem. B. She has sent her computer to the factory. C.She has made a phone call to IT. 15.What does the man suggest the woman do?

A.Wait patiently. B.Break the meeting. C.Make long phone calls. 16. What can we learn about the woman? A.She knew about the meeting from Tom. B. She has waited for IT for three hours. C. She is unwilling to trouble others. 听第10段材料,回答第17至20题。 17.What is the speaker mainly discussing? A.The benefits of selling online. B.The potential risks of selling online. C.The dos and don't about selling online.

试卷第 2 页 共 21 页

18.What is the disadvantage of the big platforms? A. They don't offer insurance to the seller. B.They charge a fee for advertising. C. They can't be accessed easily. 19.What should be avoided?

A.Selling things of great value online. B.Meeting the buyer at a private place. C.Using a separate e-mail for selling online. 20. How will the seller be banned from the website? A. By providing false descriptions of products. B.By selling products at a high price. C.By offering personal information. 听力答案: 1. A

2. B

3. B

4. A

5. A 6. B

7. A

8. C

9. B

10. C

11. C 12. A 13. A 14. C 15. B 16. C 17. C 18. B 19. B 20. A

第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

A

On a rainy afternoon, maybe one of the following books will keep you company leisurely, allowing you to spend your time alone as well as stepping into a different world.

Don't Shed Your Tears for Anyone Who Lives on These Streets, by Patricio Pron

In April 1945, Italy, a writer disappeared at a conference and was found dead at another place. Thirty years later, a young man interviewed survivors from the conference, trying to uncover the truth about what happened and its consequences. This novel, by a well-known Argentine writer, explores art, crime and politics.

试卷第 3 页 共 21 页

When Breath Becomes Air, by Paul Kalanithi

At thirty-six, Paul Kalanithi was diagnosed(诊断) with stage IV lung cancer. One day he was a doctor treating the dying, and the next he was a patient. This autobiography finds hope and beauty in the face of death as Kalanithi attempts to answer the question \"What makes a life worth living?\".

To Kill a Mockingbird, by Harper Lee

Set in a small Alabama town in the 1930s, the story focuses on honest, highly respected lawyer Atticus Finch, who puts his career on the line when he agrees to represent Tom Robinson, a black man accused of committing a crime.

Nobody Will Tell You This But Me: A true (as told to me) story, by Bess Kalb

Bess Kalb saved every voicemail from her grandmother Bobby Bell who died at ninety. In this book, Bobby is speaking to Bess once more, in a voice as loving as it ever was in life and brings us several generations of brave women. They include Bobby's mother, who traveled alone from Belarus to America to survive, and Bess's mother, who always fought against convention.

试卷第 4 页 共 21 页

21. What type of book is the first novel? A. Sci-fi.

B. Biography. D. History books.

C. Detective books.

22. Which book explores life and death? A. To Kill a Mockingbird. B. When Breath Becomes Air.

C. Don't Shed Your Tears for Anyone Who Lives on These Streets. D. Nobody Will Tell You This But Me: A true (as told to me) story. 23. Who is the main character in the last novel? A. Bobby Bell. C. Bess's mother. 答案:21-23 CBA

解析:21.由第一本书简介中的\"a writer disappeared at a conference and was found dead at another place. Thirty years later, a young man interviewed survivors from the conference, trying to uncover the truth about what happened and its consequences\"可知,这本书属于侦探小说。

22.对比四本书的内容简介可知,第二本书When Breath Becomes Air的作者在其自传中探讨了生命和死亡的话题。

23.题干问的是最后一本书的主人公,根据该书简介中的\"In this book,Bobby is speaking to Bess once more,in a voice as loving as it ever was in life and brings us several generations of brave women\"可知,主人公是作者的祖母Bobby Bell。

B

If you were to throw, say, a banana peel out of your car while driving along the motorway, that would be a completely harmless action, due to the fact that it’s part of a fruit — right? Actually, no. A banana peel can take up to two years to be naturally processed, and with a third of motorists admitting to littering while driving, that’s a

试卷第 5 页 共 21 页

B. Bess Kalb. D. Bobby's mother.

whole lot of discarded banana peels. An orange peel and a cigarette butt has a similar biodegrading (生物降解) term to that of a banana peel, but tin cans last up to 100 years; and plastic bottles last forever, as do glass bottles.

Despite the fact that longer-lasting materials will serve to damage the environment and its animals for longer, we can’t merely measure the severity of a certain type of rubbish by its lifetime. For example, despite having a fairly short length of biodegrading time, more than 120 tons of cigarette-related litter is discarded in the UK every day.

It’s not a cheap habit either: to keep our streets clean annually costs UK taxpayers £500 million, and when you include our green spaces, that goes up to £1 billion. So, it’s not surprising that if caught fly-tipping you could face a £20,000 fine or even jail time and, if you disposed of something dangerous, the court could give you five years to serve. Regardless of how severe these punishments might seem, however, among the reported cases only 2,000 were found guilty out of 825,000, so we still have some way to go in making sure people obey the rules. 24. What does the underlined word “discarded” in para1 mean? A. Harmless.

B. Processed.

C. Thrown.

D. Long-lasting.

25. Which of the following has the longest biodegrading term? A. Glass bottles.

B. Tin cans.

C. Cigarette butts. D. Banana peels.

26. What can be inferred from the passage?

A. The severity of rubbish can be measured by its lifetime. B. Quite a few people were found guilty of illegally littering.

C. Every year UK taxpayers spend £500 million keeping streets free of dirt. D. Cigarette-related litter and peels can be ignored for their fairly short lifetime. 27. What is the purpose of the passage?

A. To inform readers of different biodegrading terms. B. To call for people not to litter illegally. C. To encourage people to use fewer plastic bags. D. To stress the importance of good behavior. 答案: 24-27. CACB

【解析】这是一篇记叙文。作者在文中说明不同的垃圾降解需要的时间不同,以此来号召人们合法扔垃圾。

【24题详解】词义猜测题。文章第一段中“If you were to throw, say, a banana peel out of your car while driving along the motorway, that would be a completely harmless action, due to the fact that it's part of a fruit—right? ”句中“throw”推断出discarded表示thrown被扔的意思。故选C。

试卷第 6 页 共 21 页

【25题详解】推理判断题。根据第一段中“ An orange peel and a cigarette butt has a similar biodegrading(生物降解) term to that of a banana, but tin cans last up to 100 years; and plastic bottles last forever, as do glass bottles.”可知,glass bottles的生物降解时间最长。故选A。

【26题详解】推理判断题。根据最后两段中“to keep our streets clean annually costs UK taxpayers £500 million”可知每年UK纳税人需花费500 million英镑来保持街道干净。故选C。

【27题详解】考察写作目的。根据全文所述,作者写作目的在于号召人们不要非法扔垃圾。故选B。

C

Everywhere I look outside my home I see people busy on their high-tech devices, while driving, walking, shopping, even sitting in toilets. When connected electronically, they are away from physical reality.

People have been influenced to become technology addicted. One survey reported that “addicted” was the word most commonly used by people to describe their relationship to iPad and similar devices. One study found that people had a harder time resisting the allure of social media than they did for sleep, cigarettes and alcohol.

The main goal of technology companies is to get people to spend more money and time on their products, not to actually improve our quality of life. They have successfully created a cultural disease. Consumers willingly give up their freedom, money and time to catch up on the latest information, to keep pace with their peers or to appear modern.

I see people trapped in a pathological(病态的) relationship with time-sucking technology, where they serve technology more than technology serves them. I call this technology servitude. I am referring to a loss of personal freedom and independence because of uncontrolled consumption of many kinds of devices that eat up time and money.

What is a healthy use of technology devices? That is the vital question. Who is really in charge of my life? That is what people need to ask themselves if we are to have any chance of breaking up false beliefs about their use of technology. When we can live happily without using so much technology for a day or a week, then we can regain control and personal freedom, become the master of technology and discover what there is to enjoy in life free of technology. Mae West is famous for the wisdom that “too much of a good thing is wonderful”. But it’s time to discover that it does not work for technology.

Richard Fernandez, an executive coach at Google acknowledged that “we can be swept away by our technologies”. To break the grand digital connection people must consider how life long ago could be fantastic without today’s overused technology.

28.The underlined word “allure” in Paragraph 2 probably means ______.

试卷第 7 页 共 21 页

A.advantage B.attraction C.adaption D.attempt

29. From the passage, technology companies aim to ______. A.attract people to buy their products C.improve people’s quality of life

B.provide the latest information D.deal with cultural diseases

30. It can be inferred from this passage that people ______. A.consider too much technology wonderful B.have realized the harm of high-tech devices C.can regain freedom without high-tech devices D.may enjoy life better without overused technology

31.What’s the author’s attitude towards the overusing of high-tech devices? A.Neutral.

B.Skeptical.

C.Disapproving.

D.Sympathetic.

答案:28.B; 29.A; 30. D; 31.C

解析:28.词句猜测题。根据第二段第一句可知,人们已经对科技上瘾了。有一项研究表明,人们感觉抗拒平板等电子设备比抗拒睡眠、香烟和酒精时更困难。故划线词的意思是“吸引力”。故选B项。

29.细节理解题。根据第三段的“The main goal of technology companies is to get people to spend more money and time on their products”可知科技公司的主要目标就是让人们能够花更多的时间和金钱在他们的产品上。故选A项。

30.推理判断题。根据第五段内容可知,当我们可以一天或一周不使用那么多的技术而快乐地生活时,我们就可以重新获得掌控自我的能力和个人自由,从而成为技术的主人,发现在没有技术的生活中也可以享受一切。由此判断出,没有过度使用科技,人们可以更好地享受生活。故选D项。

31.推理判断题。通读全文尤其是根据第四段“I see people trapped in a pathological relationship with time-sucking technology, where they serve technology more than technology serves them.”(我看到人们被浪费时间的技术困在一种病态的关系中,他们服务于技术而不是技术服务于他们。)可判断出,作者对过度使用高科技设备的态度是不同意的。故选C项。

D

Scientists often compare coral reefs(珊瑚礁) to underwater rainforests, yet unlike the leafy plant base of a forest, corals are animals. The soft creatures are naturally half-transparent and get their brilliant color from algae(藻类) living inside them. When corals experience stress from hot temperatures or pollution, they halt the interdependent relationship with algae, typically pushing them out and turning white. Corals are still alive when they are white, but they're at risk and many eventually die, turning dark brown.

试卷第 8 页 共 21 页

Scientists around the world are looking for means to protect and maybe increase corals. One common option is to create more protected areas — essentially national parks in the ocean. Beyond nature preserves, some conservationists are looking to more hands-on methods. One research center in the Florida Keys is exploring a form of natural selection to keep corals remaining. The reef system in the Keys has been hit hard by climate change and pollution, which is especially tough, because corals there help support fisheries worth $ 100 million every year.

To keep the wild ecosystem alive, Erinn Muller, the center's director, and her team are harvesting samples of the corals that survived the environmental stress naturally, keeping them to make them reproduce, and then reattaching them to the reef. They have 46,000 corals on plastic frames under the sea. So far, the center has regrown over 70,000 corals from five different species on damaged reefs.

In The Bahamas, Ross Cunning, a research biologist at Chicago's Shedd Aquarium, focuses on corals with genes that could make them natural candidates for restoration projects. He published a study of two Bahamian reefs, one that survived an extreme 2015 heat wave, and one that didn't. \"We think their ability to deal with these higher temperatures is built into their genes,\" says Cunning. There's evidence of corals evolving more quickly to resist rapidly warming climate. The big question scientists need investigate, adds Gunning, is how much more heat corals can adapt to.

32. What does the underlined word \"halt\" in the first paragraph mean? A. End.

B. Develop.

C. Strengthen.

D. Weaken.

33. What do Muller and her team do to save corals? A. Restore the damaged reefs. B. Grow corals by hand underwater. C. Create more protected areas. D. Move corals to unpolluted areas. 34. What do Cunning's words suggest?

A. Many corals have been genetically improved. B. Cooling down the waters is key to rescuing corals. C. Reasons for corals surviving heat waves are shocking. D. The highest temperature corals can survive is unclear. 35. Which can be a suitable title for the text? A. Relationship between corals and algae B. Efforts made to save corals

试卷第 9 页 共 21 页

C. Impact of climate warming on corals D. Survival crisis faced by coral reefs 答案:32-35 ABDB

解析:32.根据画线词上文的\"The soft creatures are naturally half-transparent and get their brilliant color from algae(藻类)living inside them\"和下文的\"the interdependent relationship with algae, typically pushing them out and turning white\"可知,珊瑚虫因生活在它体内的藻类获得了绚丽的色彩,它们相互依赖,当珊瑚虫受到高温或污染的压力时,它们通常会将藻类驱逐出去,变成白色,故此处应表示\"它们结束与藻类的相互依存的关系\"。end\"(使)结束,(使)停止\"可解释画线词意思。

33.根据第三段的\"harvesting samples of the corals that survived the environmental stress naturally, keeping them to make them reproduce, and then reattaching them to the reef. They have 46,000 corals on plastic frames under the sea…on damaged reefs\"可知, Muller和她的团队正在采集那些在自然环境压力下存活下来的珊瑚虫样本,在海底人工养殖它们,然后使它们重新回到珊瑚礁上生存。由此可知, Muller和她的团队在人工培育珊瑚虫。

34.根据题干中的Cunning's words可将解题依据定位至最后一段,根据最后一段的\"The big question scientists need investigate, adds Cunning, is how much more heat corals can adapt to\"可知,科学家还需要研究存活下来的珊瑚虫还能适应再高多少的温度,即珊瑚虫能适应的最高温度还是未知的。

35.综合全文可知,文章首段介绍珊瑚礁面临的困境,以引出文章的核心内容:科学家们为了拯救珊瑚礁进行各种科学研究和做出种种努力,如建立海洋保护区、人工培育珊瑚虫、研究具有耐高温基因的珊瑚虫等。故B项最适合作本文标题。

第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Endangered species

An endangered species is a group of animals that could soon become extinct. ______36______ Many species are nearly extinct and could disappear off the face of the earth very soon if we don’t do anything to save them. There are many reasons why species become endangered.

Habitat destruction is the main reason why animals become endangered and this happens in two ways. When humans move into a new area, the animals’ habitat is destroyed and there is nowhere for them to live and nothing to eat because humans chop down trees and build houses and farms. ______37______ Chemicals in rivers and poisons on farms cause the destruction of animals’ homes and food supplies.

试卷第 10 页 共 21 页

_________38_________ Animals have been brought to the edge of extinction because they are killed for their highly-valued meat, fur, bones or skin, or just for sport. Overfishing has resulted in many large sea creatures like whales and sharks becoming endangered species.

________39________ We should take care not to pollute natural areas, and farmers or companies who destroy animal habitats should face severe financial penalties. The public can help out by refusing to buy any products made from these animals’ body parts. Governments can help, too, by making it against the law to hunt, fish or trade in endangered species. They can also provide funding for animal sanctuaries, to protect animals from extinction by breeding more endangered animals, which they later release into the wild. ______40______ A. Animal habitats are also destroyed because of pollution. B. Endangered species are also the result of hunting and fishing. C. Eventually, all the creatures on Earth will enjoy being together. D. Recent changes, however, have helped to improve the situation.

E So what can individuals and governments do to protect endangered species? F. Extinction happens when the last of the species has died out and there will be no more. G. If we all cooperate and take these steps, we will protect these animals for future generations. 【答案】36. F 37. A 38. B 39. E 40. G

【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了导致濒危物种的几点原因以及个人和为了保护濒危物种可以采取哪些措施。 【36题详解】

分析第一段内容,结合空格前句“An endangered species is a group of animals that could soon become extinct.(濒危物种是一种很快就会灭绝的动物)”可知,第一段主要讲述了到底什么是濒危物种。F项“Extinction happens when the last of the species has died out and there will be no more.”意为“当物种中的最后一个消失了,再也没有这个物种了,灭绝就发生了。”选项能够承接上文,介绍了物种的灭绝是如何发生的。故选F项。 【37题详解】

根据段首句“Habitat destruction is the main reason why animals become endangered and this happens in two ways.”可知,本段主要介绍的是动物栖息地被破坏的两种原因。空格后句“Chemicals in rivers and poisons on farms cause the destruction of animals’ homes and food supplies.”意为“河流中的化学物质和农场中的毒物会A项“Animal habitats are also destroyed because of pollution.”意为“动物栖息地破坏动物的家园和食物供应”。

也因污染而遭到破坏。”能够引起下文,讲的是污染对动物栖息地的破坏。故选A项。

试卷第 11 页 共 21 页

.【38题详解】

空格句为本段主旨句。分析段落内容可知,本段主要讲的是人类的过度捕杀是造成濒危物种的原因之一。B项“Endangered species are also the result of hunting and fishing.”意为“濒危物种也是狩猎和捕鱼的结果。”能够概括段落主旨。故选B项。 【39题详解】

空格句为本段主旨句。空格后句子“We should take care not to pollute natural areas, and farmers or companies who destroy animal habitats should face severe financial penalties.”意为“我们应该注意不要污染自然区域,破坏动物栖息地的农民或公司因该面临严厉的经济处罚。”这里介绍的是个人可以为保护濒危物种做的事情。再根据本段关键句“Governments can help, too, by making it against the law to hunt, fish or trade in endangered species.”可知,也可以通过制定法律规定捕猎、捕鱼或交易濒危动物是违法行为来保护濒危物种。由E项“So what can individuals 此可知,本段主要讲的是,作为个人和,我们可以做些什么来保护濒危物种。and governments do to protect endangered species?”意为“个人和和能做些什么来保护濒危物种呢?”能够概括段落主旨。故选E项。 【40题详解】

空格位于段落的最后一句,本段讲述的是个人和为了保护濒危物种可以采取哪些措施。G项“If we all cooperate and take these steps, we will protect these animals for future generations.”意为“如果我们大家合作并采取这些措施,我们将为后代保护这些动物。”选项内容符合段落主旨,表示如果我们采取这些措施,会带来什么样的成果。故选G项。

第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分) 第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

I was working on a novel based on the lives of chimpanzees(黑猩猩). To 41 them, I read every book written by Dr. Jane Goodall. One day, while visiting the website about chimpanzees, I 42 the chance to complete a six-month internship(实习)with the Jane Goodall Institute(JGI) in Tanzania. 43 having a full-time job, I knew I had to go. I was offered an unpaid internship after 44 . But then my logical mind jumped in. “You can’t 45 . What are you going to do with your house and your life?” The 46 were continuous, so I hesitated. I wanted answers to my questions about why this trip 47 so much to me, why I had so much 48 and what would happen if I let go of my 49 version of life.

试卷第 12 页 共 21 页

I did have answers in my heart that helped me walk through my fear and take on a new 50 . So after several weeks’ struggle, I 51 made my decision. I drove to my company headquarters and 52 . Soon I boarded a plane to Tanzania. On the trip, my heart pounded with 53 —unsure of what I'd find at my 54 .

During my six-month internship, I slowly 55 my soul. I met wonderful friends and completed several community projects for JGI. I also visited Gombe which is home to chimpanzees and the 56 staff there who offered to take us for chimpanzee tracking.

So much happened during my stay and all of it 57 the most wonderful unfolding of life lessons. I’ll always carry the lessons and the light of those 58 in my heart. I experienced immeasurable 59 in learning how to listen to the desires of my soul and how to defeat fear, and being 60 to something new. 41. A.understand 42. A.gave up

B.accept B.came across

C.comfort C.put forward B.Instead of D.Regardless of C.applying C.refuse C.comments C.meant C.disappointment C.important C.adventure C.suddenly C.applauded C.shame C.home C.filled C.clumsy C.disagreed with C.choices C.growth C.true

试卷第 13 页 共 21 页

D.accompany D.broke down

43. A.By comparison with

C.In addition to 44. A.struggling 45. A.leave

B.promising B.escape

D.begging D.hesitate D.whispers D.explained D.shyness D.present D.habit D.randomly D.swore D.nervousness D.situation D.confirmed D.selfish D.contributed to D.sufferings D.desire D.blind

46. A.predictions B.answers 47. A.introduced 48. A.regret 49. A.unique 50. A.scene 51. A.eventually 52. A.apologized 53. A.curiosity 54. A.destination 55. A.recognized 56. A.smart 57. A.dealt with 58. A.memories 59. A.interest 60. A.equal

B.lent B.fear B.uncertain B.debate B.instantly B.resigned B.relief B.heart B.evaluated B.kind B.mixed up B.wishes B.difficulty B.open

答案:41.A; 42.B; 43.D; 44.C; 45.A; 46.D; 47.C; 48.B; 49.D; 50.C; 51.A; 52.B; 53.D; 54.A; 55.C; 56.B; 57.D; 58.A; 59.A; 60.B

解析:41.为了解(understand)黑猩猩这种动物,\"我\"读了 Dr Jane Goodall写的每一本书。

42.有一天,\"我\"在浏览关于黑猩猩的网站的时候,偶然发现了(came across)一个到坦桑尼亚的珍•古道尔研究会进行为期6个月的实习机会。

43.尽管(Regardless of)“我”有一份全职工作,但“我”知道“我”必须要去。 44.经过申请(applying), “我”获得了这个实习机会,但是没有薪酬。 45.“你不能离开(leave)。”

46.“我”内心的低语(whispers)持续不断,所以“我”犹豫了。

47. “我”想知道为什么这次旅程对“我”来说意义重大(meant),为什么“我”感到如此恐惧(fear)以及如果“我”放弃了现在的(present)生活会怎样。 48.见上题解析。 49.见第7题解析。

50. “我”的内心确实有答案,它们可以帮助“我”克服恐惧并拥抱新的冒险(adventure)。 51.在挣扎了几周后,“我”最终(eventually)作出了决定。 52. “我”驱车到公司总部辞职了(resigned)。

53.在旅途中)我”的内心充满紧张(nervousness),因为“我”不知道“我”在目的地(destination)能够找到什么。 54.见上题解析。

55.在6个月的实习生活中\"我”慢慢地充实(filled)自己的心灵。

56.“我”也参观了黑猩猩的家园贡贝,那里友善的(kind)工作人员主动带我们追寻黑猩猩的踪迹。 57.在“我”实习期间发生了很多事情,所有这些都使得(contributed to)最精彩的人生课程呈现在“我”眼前。 58.“我”将永远把这些人生课程和那些记忆(memories)的光芒放在“我”的心里。

59.在学习如何倾听自己心灵的渴望、如何战胜恐惧、如何敞开心扉(open)迎接新的冒险中)我”经历了不可估量的成长(growth)。 60.见上题解析。

第二节(共10小题;每小题l5分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Today, we will discuss a popular postgraduate (研究生) degree known as MBA. The letters stand for: Master of Business administration.

MBA students learn to deal with all kinds of business situations. They learn to solve business problems. They

试卷第 14 页 共 21 页

develop _____61______ (skill) needed by many kinds of companies.

All MBA programs teach students about _____62______ (difference) subjects including the structure of organizations, finance, marketing and policy. Students then do more study in areas _____63______interest them. It usually takes two years to get a degree if you attend school full-time. Many programs take even ___________(long) to complete.

Business is one of the most popular areas of foreign students in the United States. To be admitted _____65______ program, foreign students must show a clear _____66______ (understand) of English by taking the TOEFL test. The scores on this test _____67______ (use) by more than 1500 graduate programs throughout the world every year.

Studying for _____68______ MBA can be expensive. The program at the University of Virginia, for example, costs more than $22000 a year. _____69______ (get) more information about studying for the degree, use the computer and go to a web site called MBA Explorer. Another way is to go to MBA Forums. At the Forums, representatives of business colleges explain _____70______ (they) programs and answer questions from people interested in studying business.

【答案】61. skills 62. different 63. that/ which . longer 65. to/ into 66. understanding 67. are used 68. an 69. To get 70. their

【语篇解读】本文是一篇说明文。主要讲述的是一个受欢迎的研究生学位,称为MBA学位。

61. skills 考查名词。句意:他们培养了许多公司所需要的技能。设空处在句中作宾语,skill(技能)为可数名词,设空处前无限定词修饰,故应用复数形式。故答案为skills。

62. different 考查形容词。句意:所有的MBA课程都教授不同的科目,包括组织结构、金融、市场营销和。设空处后为名词,故设空处应用形容词修饰名词。故答案为different。

63. that/which考查定语从句的引导词。句意:然后学生们在自己感兴趣的领域进行更多的学习。设空处为引导词引导定语从句,先行词为areas,设空处在从句中作指物的主语。故答案为that/which。

. longer 考查形容词的比较级。句意:许多项目需要更长的时间才能完成。设空处前为even(甚至、更),修饰比较级,故设空处应为比较级形式。故答案为longer。

65. to/into 考查介词。be admitted 句意:要想被录取,外国学生必须通过托福考试证明对英语有清晰的理解。to/into…被允许进入…, 故此处的答案为to/into。

66. understanding 考查名词。句意见上题解析。设空处前为形容词,形容词修饰名词,故设空处应为名词,又因设空处前有不定冠词a,故设空处应为名词单数形式。故答案为understanding。

67. are used 考查谓语动词的时态和语态,句意:每年全世界有超过1500个研究生项目使用这个测试的分数。设空处在句中作谓语,和句子的主语之间是被动关系,时间状语every year,说明时态是一般现在时。

试卷第 15 页 共 21 页

故设空处应为一般现在时的被动语态。故答案为are used。

68. an 考查冠词。句意:攻读MBA的费用可能很高。MBA为可数名词单数,故设空处应为冠词,结合句意,此处表示泛指。因MBA开头为元音音标。故答案为an。

69. To get 考查非谓语动词。句意:要获得更多关于学习学位的信息,使用计算机并访问一个叫做MBA Explorer的网站。设空处在句中作非谓语,此处表目的,应用to do形式。故答案为To get。

70. their 考查代词。句意:在论坛上,商学院的代表解释他们的课程,并回答那些对学习商业感兴趣的人的问题。设空处后为名词,故设空处应为形容词性物主代词修饰名词。故答案为their。

第四部分写作(共两节,满分35分)

第一节短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:

1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

When I finished all of my exam, my family drove to the countryside for a holiday. On our way, my favorite scarf flew out of the window suddenly and is gone. I felt very sad, regretting that when I hadn’t kept the scarf well. Soon after, we stopped at a service station. Feel upset, I found a bench and was about to ate my sandwich when a motorcyclist pulled into the station, “Is that your blue car?” he asked me. Although I felt surprising, I nodded quickly. A man pulled out the very scarf from my backpack and handed it to me. He then returned his motorcycle and wanted to leave. I went up and repaid him thankful by giving him a hug. 答案:

When I finished all of my

exam, my family drove to the countryside for a holiday. On our way, my favorite examsisgone. I felt very sad, regretting that when I hadn’t kept the scarf wasFeelatewell. Soon after, we stopped at a service station. upset, I found a bench and was about to my

Feelingeatscarf flew out of the window suddenly and

sandwich when a motorcyclist pulled into the station, “Is that your blue car?” he asked me. Although I felt

试卷第 16 页 共 21 页

surprisingAmy, I nodded quickly. man pulled out the very scarf from backpack and handed it to me. He

surprisedThehisthankfulthen returned to his motorcycle and wanted to leave. I went up and repaid him by giving him a hug.

thankfully解析:这是一篇记叙文。作者在去农村度假的路上方巾从车窗刮到外面,一位骑摩托车的男士把方巾还给作者,作者感激地给他一个拥抱。

1. 考查名词单复数。句意:当我完成了所有的考试,我的家人开车去乡下度假。“exam”是可数名词。根据“all of”可知,此处应用其复数形式。故把exam改成exams。

2.考查时态。句意:在我们的路上,我最喜欢的围巾突然飞出窗外不见了。本文讲的是过去发生的事情,应用一般过去时。故把is改成was。

3.考查连词。句意:我感到很难过,后悔没有把围巾保管好。regretting后接宾语从句,句子成分完整,无需加when。故删除I前的when。

4.考查现在分词。句意:我感到心烦意乱,找了条长凳正准备吃我的三明治,这时一个骑摩托车的人把车开进了车站。此处作状语,“Feel upset”是祈使句,不能作状语。主语“I”与“Feel”是主谓关系,用现在分词作状语。故把Feel改成Feeling。

5.考查动词不定式。句意:我感到心烦意乱,找了条长凳正准备吃我的三明治,这时一个骑摩托车的人把车开进了车站。“be about to”中to为不定式符号,后面动词要用原形。故把ate改成eat。

6.考查形容词。句意:虽然我感到很惊讶,但还是很快地点了点头。surprising表示“令人吃惊的”,surprised表示“感到惊讶的”。故把surprising改成surprised。

7.考查冠词。句意:那人从背包里拿出那条围巾,递给我。这里的man指上文提到的骑摩托车的人,应用定冠词。故把A改成The。

8. 考查代词。句意:他从自己的背包拿出了“我”的围巾。由下文的“handed it to me”和“giving him a hug”故将my改为his。

9.考查介词。句意:然后他回到摩托车上,想要离开。此处表示“回到摩托车旁”而不是“归还摩托车”。故在returned后加to。

10.考查副词。句意:我走上前去,感激地给了他一个拥抱。根据句意,这里应用副词修饰动词repaid,故把thankful改成thankfully。

第二节 书面表达(满分25分)

假如你是李华,你的朋友Nathan将来你的城市做一项调查研究,写信询问你相关注意事项。请你回信给她一些建议,内容包括:

1. 天气情况 2. 食物 3. 交通

试卷第 17 页 共 21 页

注 意:1.词数100左右

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯 3. 已经给出的不计入总词数, Dear Nathan,

Glad to hear from you.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours Li Hua

【参】 Dear Nathan,

Glad to hear from you. You said in your letter you would come to my city to do a research. To make you stay here safe and comfortable, I’d like to offer you some advice.

First, it can be quite cold here in winter, so it’s better for you to wear heavy clothes when you are out. Second, Chinese food may appear strange to foreigners like you, so you are supposed to learn to adapt to the food here and gradually you will find it delicious. What is the most important is the traffic. In China, we drive on the right-different from the usual practice in your country. So be sure to have it in your mind when you have a chance to drive.

Hope you will enjoy your stay here.

Yours, Li Hua

试卷第 18 页 共 21 页

听力原文 Text 1

M: I’m going swimming in the lake on Sunday. Do you want to come? W: Isn’t it going to be cloudy?

M: That doesn’t matter because it will be 25 degrees.

W: OK. I went swimming last Saturday when it was raining. It was funnier than swimming on a sunny day! Text 2

M: Emma! What are you doing outside? Aren’t you enjoying the party? W: Parties aren’t really my thing. I’ll head home soon. M: I will go back too. I’ve got a meeting tomorrow morning. Text 3

M: Hello, Maria.

W: Hi, Mike. Are you having your breakfast?

M: No. I’m helping my dad move the furniture in my bedroom. Then we’re going to paint the walls. W: OK. I’ll send you a text later. Have fun painting. Text 4

M: Do you want to go to the concert this evening? W: Yeah. We could go and eat something first.

M: All right. Why don’t I wait for you outside the bookstore at about six?

W: OK. I’ll meet you there when I finish work. Then we can look for a café before the concert. Text 5

W: That’s the first film I’ve seen with an interval. It was hard to work out what was happening and the break even made me forget the actors’ names. M: Indeed. They kept playing the same song, but it added to the atmosphere. Text 6

W: How did your appointment go?

M: Yeah, fine. They didn’t need to do anything. W: Great! So your eyes are all OK then?

M: The sight test is next week, actually, Mum. I was having my teeth checked today.

W: Oh, yes. Your dad made the appointments this time, so I couldn’t remember who you were

试卷第 19 页 共 21 页

seeing first. He should be back from the doctor’s any minute. M: So are you making the dinner tonight? W: I am, and it’s your favorite—noodles. M: Great! Text 7

W: Ben. Did you see the program last night about the Olympic Games? It was brilliant. I learnt so much! M: Did you? I thought it was quite boring. In fact, I’m not really interested in sports programs. W: But you love sports. You play football and tennis and basketball and … M: Yes, I enjoy playing sports, but I hate watching them on TV. W: Oh, so what kind of TV programs do you like?

M: To be honest, I don’t watch much TV. I prefer watching movies on my notebook computer. Text 8

W: What do you think of the airport?

M: Well, it’s far from downtown and when the traffic is bad, it can take an hour and a half to get there. The city really needs to build a new airport that is closer to the city. W: Do you usually drive to the airport?

M: No. I usually take the airport bus. It’s clean and comfortable, and it’s a lot cheaper than driving because you don’t have to pay for parking. But my wife prefers taking the subway. W: Is there much to do there while you wait for your flight?

M: Sure. There are a couple of stores that sell souvenirs and magazines. There are also a couple of fast-food places and the service there is nice. W: How long does it take to check in? M: It doesn’t take long. They’re pretty efficient. Text 9

W: Hey Jack, can I ask you something? M: Sure, what’s up?

W: Is something wrong with the system? I’ve been trying to get in for the past 10 minutes but it’s been kicking me out.

M: It’s all fine for me. What do you mean, “kicking you out”?

W: I’m putting in my password and it tells me the system’s offline. I’ve tried every single combination I can think of but nothing works.

试卷第 20 页 共 21 页

M: That’s strange. My computer’s been fine. Have you tried calling IT? W: I did, but no one picked up the phone.

M: Oh, right, they’ve got a meeting right now—but you can interrupt them if it’s an emergency. W: I know. I just didn’t want to disturb others if it’s something simple. Besides, I’ve got a couple of phone calls to make today so I can make them now while I wait.

M: They’d better be long phone calls, then. From what Tom told me, their meeting’s going to last three hours.

W: Three hours! What sort of meeting is this?

M: It’s that planning meeting about the factory they mentioned, isn’t it? Yeah, you’d better go and interrupt them. They’re going to be in there all day. Text 10 M:

Selling your things online helps you get rid of those you don’t need, and it can also be a great source of income.

One thing you need to consider carefully is the platform on which you are going to advertise. Most big platforms in the field are so popular with sellers, not just because they can give you access to a bigger pool of potential customers, but also because they offer insurance, both to the seller and the buyer.

The disadvantage, however, is that you will need to pay some money for using the platform. You can use some platforms that either charge a smaller fee for advertising or even no fee at all — but, in that case, what you will need to keep in mind is your safety, especially if the value of the product you’re selling is high. It’s always best to meet the buyer during the day at a public place such as a coffee shop, a library, or a supermarket parking lot — anywhere monitored by security cameras is good.

A few more things to keep in mind: always be accurate with your descriptions of the things you are selling. The last thing you want is to be accused of cheating and banned from the website. Moreover, be careful with your personal information: do not give out your full name and don’t give out your home address or cell phone number unless you have to, and have a separate e-mail address for selling online. Remember that a smart, prepared seller is a happy seller.

My face pressed against the window and I found it hard to breathe. “Mom,she gave me a ride home.\"Becki said.

试卷第 21 页 共 21 页

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- aiwanbo.com 版权所有 赣ICP备2024042808号-3

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务